МОЗ дозволив почати тестування українського препарату для лікування коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МОЗ дозволив почати тестування українського препарату для лікування коронавірусу

Міністерство охорони здоров’я дозволило випробувати в 5 лікарнях засіб для боротьби з коронавірусом «Біовен».

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Ідеться про клінічні випробування препарату «Біовен» виробництва української компанії «Біофарма плазма». Контроль за виконанням наказу поклали на заступника міністра Ірину Микичак.

Згідно з даними з відкритих джерел, препарат «Біовен» використовується для лікування синдромів імунодефіциту, вторинних синдромів дефіциту антитіл і низки аутоімунних захворювань. Залежно від дозування його вартість коливається від 1 300 грн до майже 9 тисяч гривень.

  • 22 квітня Офіс президента повідомляв, що Україна починає клінічні дослідження препарату, що допомагає при ускладненнях, які спричинює коронавірус. За попередніми висновками українських учених і виробників, препарат може знижувати або нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень, викликаних коронавірусом.
  • Перед цим Державний експертний центр МОЗ запустив інформаційний ресурс про дію ліків, які застосовують для профілактики та лікування коронавірусу.
  • Станом на 5 травня в Україні зафіксовано 12 697 випадків коронавірусу, з них 316 летальні. Кількість випадків зараження COVID-19 за останню добу зменшилась, як порівняти з попередньою добою, — 366 хворих.