Розкрадання у сфері оборони: керівникові «Оптимумспецдеталь» призначили заставу в 5 млн гривень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід керівнику «Оптимумспецдеталь» Віталію Жукову, який проходить усправі про розкрадання коштів у сфері оборони.

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Жукова підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму 49,342 млн гривень при постачанні заводу концерну «Укроборонпром» комплектуючих до військової техніки.

Суд призначив Жукову заставу в 5,25 млн гривень. Прокурори просили для нього заставу в 23 млн гривень і утримання під вартою.

Суд заборонив Жукову залишати Київ без дозволу слідчого, прокурора і суду, він зобовʼязаний здати закордонний паспорт і носити електронний браслет. Термін дії запобіжного заходу — до 3 червня.

  • У лютому минулого року журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, згідно з яким син ексзаступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського є одним з організаторів схем розкрадання в оборонному комплексі.
  • Згідно з розслідуванням, оборонні заводи закуповували для техніки деталі з Росії, а запчастини завозилися контрабандою без перевірки якості. Контрабанду відмивали через фірми, які перебували під контролем осіб, наближених до «Укроборонпрому». До схеми також причетні власник «Оптимумспецдеталь» Андрій Рогоза і його бізнес-партнер Віталій Жуков.
  • 30 квітня Національне антикорупційне бюро оголосило підозри шістьом особам у справі про розкрадання коштів у сфері оборони.