Епідеміолог, за чиєю порадою в Британії ввели жорсткіший карантин, пішов з посади. Він порушив свої ж рекомендації

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Епідеміолог, за чиєю порадою в Британії ввели жорсткіший карантин, пішов з посади. Він порушив свої ж рекомендації

Wikipedia / Marshaj2020

Провідний британський епідеміолог Ніл Фергюсон, за чиєю порадою прем’єр-міністр Британії ввів жорсткіші обмеження через коронавірус, покинув посаду урядового радника після того, як порушив власні ж рекомендації соціального дистанціювання. Про це повідомляє BBC.

Фергюсон прийняв рішення після того, як напередодні видання Daily Telegraph повідомило, що він попри карантинні правила зустрічався з «заміжньою коханкою» у своєму будинку.

Фергюсон визнав, що припустився помилки: «Я погоджуюся, що помилився. Шкодую про будь-який зрив постійної необхідності у соціальному дистанціюванні».

Вчений розповів, що перехворів на коронавірус, тому вирішив, що має імунітет.

Фергюсон відомий як один з авторів математичного моделювання розвитку пандемії коронавірусу. Він виступав за суворе дистанціювання між людьми, щоб зменшити поширення коронавірусу.

Під його керівництвом група епідеміологів з Імперського коледжу в Лондоні змоделювала, що мʼякі обмежувальні заходи можуть привести до смерті 250 тисяч людей від коронавірусу. Після цього, 23 березня, премʼєр-міністр Борис Джонсон ввів карантинні обмеження. Згідно з ними, партнерам, які не живуть разом, не дозволялося зустрічатися.