Влада Німеччини дозволила відновити футбольний чемпіонат. Бундесліга повернеться вже в травні

Автори:
Костя Войтенко, Олег Панфілович
Дата:
Влада Німеччини дозволила відновити футбольний чемпіонат. Бундесліга повернеться вже в травні

jgareri / Getty Images

У Німеччині вже в травні поновиться чемпіонат країни з футболу, який перервали в березні через пандемію коронавірусу. Таким чином Бундесліга стане першою серед європейських ліг, які ухвалено продовжити.

Про це пише Reuters.

Рішення про відновлення сезону в першій і другій німецьких лігах ухвалили за підсумками засідання уряду Німеччини, яке відбулося в середу, 6 травня, за участю канцлера Ангели Меркель.

При цьому саме керівництво ліги має самостійно обрати дату відновлення сезону. За повідомленнями низки ЗМІ, це може відбутися 15 або 22 травня.

Вже в четвер, 7 травня, усі 36 клубів, які представляють першу і другу Бундесліги, проведуть збори. На них і буде вироблений остаточний план відновлення сезону. При цьому всі матчі будуть ще проходити без глядачів.

Таким чином, з пʼяти провідних європейських футбольних чемпіонатів лише Німеччина і Франція ухвалили рішення про формат поточного сезону. У Лізі 1 раніше завершили першість достроково, оголосивши паризький ПСЖ чемпіоном. В Італії, Іспанії, Англії поки немає фінального рішення про поновлення або скасування сезону.

  • Станом на 6 травня в Німеччині зафіксовано 167 372 випадки зараження коронавірусом. Його жертвами стали майже 7 тисяч осіб.