Стерненко заявляє, що його заарештують найближчими днями

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Стерненко заявляє, що його заарештують найближчими днями

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Одеський активіст Сергій Стерненко повідомив, що його затримають найближчими днями за підозрою в умисному вбивстві. Про це він заявив в ефірі радіо «НВ».

«Мені про це відомо з кількох джерел. Крім [волонтера] Романа Сініцина, мені про це говорять ще три джерела в Службі безпеки України та в Офісі генерального прокурора. Планується це вже у найближчі дні (можливо, навіть, цього тижня) за 115-ю статтею — умисне вбивство. Тобто, фактично слідство хоче заперечити те, що на мене був скоєний замовний напад», — заявив Стерненко.

За словами активіста, він діяв виключно в межах закону «для відбиття збройного нападу групи осіб».

Справа Стерненка

На одеського активіста Сергія Стерненка було скоєно три замахи. 7 лютого 2018 року після першого нападу він отримав струс мозку, а також різану рану лівого стегна. 1 травня того ж року в нього стріляли з газового пістолета. Стерненка поранили в потилицю, але він зміг затримати нападника. 25 травня в Одесі на активіста напали втретє. Під час інциденту він смертельно поранив одного з нападників.

На думку Стерненка, напад на нього повʼязаний з тим, що він виступав проти незаконних забудов в Одесі, які реалізовувалися в інтересах мера міста Геннадія Труханова.