У Київскому СІЗО зʼявилися платні камери. Вартість — 2 тисячі гривень за добу

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
У Київскому СІЗО зʼявилися платні камери. Вартість — 2 тисячі гривень за добу

Гонтар Володимир / УНІАН

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що з 8 травня в Київському слідчому ізоляторі запрацювали 4 платні камери з поліпшеними умовами розміщення.

Серед цих 4 камер — одна двомісна, одна тримісна і дві чотиримісні. Вартість розміщення залежить від терміну — 2 тисячі гривень за добу, 8 тисяч гривень за тиждень і 12 тисяч гривень за місяць. За словами міністра, наступного тижня за камеру можна буде заплатити онлайн на сайті «Онлайн будинок юстиції».

«Отримані кошти СІЗО будуть спрямовувати на підтримання належних умов утримання в безкоштовних камерах і на покриття собівартості утримання камер з поліпшеними умовами», — зазначив Малюська.

Він додав, що ще одна мета створення таких камер — прибрати корупційні схеми в СІЗО, щоб «замість хабара гроші за ліпшу камеру йшли офіційно в бюджетний спецфонд».

Міністр підкреслив, що камери з поліпшеними умовами зʼявляться саме у слідчих ізоляторах — місцях, де утримуються люди, щодо яких немає вироку суду.

«Що стосується злочинців (щодо яких вироки набрали законної сили), то їм жодні поліпшені умови за гроші створювати не будуть», — уточнив Малюська.

  • 22 квітня Кабінет міністрів підтримав впровадження платних камер підвищеного комфорту для увʼязнених у слідчих ізоляторах. Ініціатива Міністерства юстиції спрямована на збір коштів для реформи інфраструктури.