Венедіктова звернулась до НАЗК через провадження проти неї

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Венедіктова звернулась до НАЗК через провадження проти неї

УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила Національне агентство з питань запобігання корупції про конфлікт інтересів через кримінальне провадження про недекларування нею майна.

Про це йдеться в її відеозверненні.

Вона пояснила, що одним із заявників у цій справі є одеський активіст Сергій Стерненко, який є фігурантом кримінального провадження, підслідного Офісу генпрокурора. «Саме тому, задля уникнення маніпуляцій щодо цього факту, я повідомила НАЗК про потенційний конфлікт інтересів і видала постанову про відвід від виконання повноважень керівника органу прокуратури і Генерального прокурора в цьому провадженні», — пояснила вона.

  • Раніше Стерненко написав заяву на Венедіктову через те, що вона «забула задекларувати годинник за $10 300 і не вказала, що є співзасновником і членом ГО «Харківський правовий центр» спільно з чоловіком».
  • До цього журналісти програми «Схеми» повідомляли, що Венедіктова та її чоловік (заступник начальника Департаменту кіберполіції Денис Колесник) задекларували квартиру в Харкові, хоча фактично проживають у Києві на Андріївському узвозі. Дані про користування нерухомістю в столиці в їхніх деклараціях за 2019 рік відсутні.
  • Вищий антикорупційний суд зобовʼязав Національне антикорупційне бюро розпочати провадження про можливе недекларування майна Іриною Венедіктовою.