У Херсонській області три населених пункти закрили на карантин. Встановлено блокпости

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Херсонській області через збільшення кількості хворих на коронавірус посилено карантин у трьох населених пунктах: місті Каховка, селі Андріївка (Скадовський район) і селі Гладківка (Голопристанський район).

Як повідомили в Херсонській обласній державній адміністрації, обмеження ввели з ранку 9 травня до 12 травня.

На вʼїздах до цих населених пунктів встановлено блокпости. Влада вдруге з початку пандемії заборонила вʼїзд і виїзд приватного транспорту з Каховки.

«Мешканцям зазначених населених пунктів рекомендовано обмежити перебування у громадських місцях», — заявили в ОДА.

За даними інтерактивної карти щодо кількість заражених в області, у Каховці на сьогодні 54 випадків COVID-19, у Голопристанському районі 23 випадки, у Скадовському — 5.

9 травня в Херсоні обмежели рух транспорту на окремих ділянках автодоріг у звʼязку зы святкуванням Дня перемоги. Як повідомляє поліція області, грубих порушень не було. «На території області відбулися 12 масових заходів за участю майже 750 громадян [...]. Спроби громадян скористатися забороненою символікою або ж порушити карантинні вимоги поліцейські одразу припиняли [...]. За порушення карантинних правил стосовно трьох громадян складено адміністративні протоколи», — повідомили в поліції.