Гримчак заявив, що НАБУ закрило його справу через відсутність складу злочину. У Нацбюро уточнили, яку саме

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Гримчак заявив, що НАБУ закрило його справу через відсутність складу злочину. У Нацбюро уточнили, яку саме

Прокопенко Олександр / УНІАН

НАБУ закрило провадження щодо колишнього заступника міністра з питань окупованих територій Юрія Гримчака. Про це він повідомив у Facebook.

За словами Гримчака, справа закрита за відсутністю складу злочину.

«Бабелю» у НАБУ повідомили, що йдеться про провадження щодо недостовірного декларування майна, яке відкрили за зверненням НАЗК, і «дійсно не знайшли складу злочину».

У Нацбюро також уточнили, що провадження, за яким Гримчак проходить як підозрюваний у вимаганні мільйона доларів хабаря, залишається відкритим.

  • Правоохоронці затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака та його помічника 14 серпня 2019 року за підозрою у вимаганні $1 млн хабара за вплив на суддів і чиновників Міністерства культури. Затримання відбувалося «на гарячому» — під час нібито отримання Гримчаком частини хабара.
  • 16 серпня Гримчаку обрали запобіжний захід, але суд припустився низки помилок, тому засідання довелося проводити ще раз. 17 серпня суд знову з помилками обрав запобіжний захід у вигляді 60 днів арешту з можливістю 6 млн грн застави.
  • У кінці жовтня стало відомо, що Генпрокуратура перекваліфікувала підозру Гримчаку, а 20 грудня ВАКС утричі зменшив йому заставу.