На аукціоні продадуть гітару Кобейна з концерту на MTV. За неї планують виручити $1 мільйон

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
На аукціоні продадуть гітару Кобейна з концерту на MTV. За неї планують виручити $1 мільйон

Youtube / Nirvana

У США на аукціоні продадуть гітару лідера гурту Nirvana Курта Кобейна, яку він використовував на зйомках акустичного концерту MTV:Unplugged у 1993 році.

Про це повідомляє CNN.

Інструмент продадуть на аукціоні Julienʼs у Беверлі-Хілз. Очікується, що гітару D-18E виробництва компанії Martin планують продати щонайменше за мільйон доларів. «Ця важлива гітара отримала своє гідне місце в історії рок-н-ролу як інструмент, на якому грав один із найвпливовіших рок-музикантів та ікона в одному з найбільш памʼятних живих виступів усіх часів», — сказав глава аукціонного дому Даррен Жюльєн

Після самогубства музиканта у 1994 році гітара належала його дочці Френсіс, якій вдалося залишити її собі під час розлучення зі своїм колишнім чоловіком, музикантом Ісаєю Сільвою.

Як повідомляє видання, раніше оливковий кардиган, в якому Кобейн грав на цьому концерті, продали за $334 тисячі. Також за схожу суму свого часу продали його електрогітару Fender Mustang.

  • У листопаді минулого року повідомлялося, що дизайнер Marc Jacobs подав позов проти Nirvana, після того як раніше група подала проти нього позов через порушення авторських прав на їхній логотип смайлика і фірмовий шрифт дизайну футболки.
  • У США на аукціоні за $22,4 тисячі продали паперову тарілку Курта Кобейна.
  • Nirvana зіграли разом утретє за 24 роки. Кобейна замінила 60-річна Джоан Джетт.