«Викривачам» Дениса Єрмака спалили мотоцикл та кинули гранату в машину

Автор:
Оксана Коваленко
Дата:

«Бабель»

У ніч з понеділка на вівторок невідомі підпалили мотоцикл Дмитра Штанька та підкинули гранату в автомобіль Сергія Шумського. Обидвоє є фігурантами справи про плівки Дениса Єрмака, звинувачують його у корупції і подали відповідні заяви до Національної поліції.

Про інциденти «Бабелю» повідомили Штанько і Шумський.

За словами Штанька, близько першої ночі його розбудили сусіди, які помітили, як горить його мотоцикл. Вони намагались загасити полумʼя. «Мотоцикл згорів. Я викликав поліцію, приїхала слідчо-оперативна група, мене допитали. Ми виявили, що є декілька свідків, зараз я їду на допит», — повідомив Штанько «Бабелю».

Він передав відео з камер спостереження, на якому можна побачити, як невідомий чоловік підпалював мотоцикл.

«Я вважаю, що це пов’язано із тим, що ми вчора пройшли поліграф, сьогодні буде висновок», — повідомив Штанько.

«Бабель»

У свою чергу, Сергій Шумський повідомив «Бабелю», що цієї ж ночі, приблизно в той самий час йому в машину кинули гранату.

«Я про це дізнався від поліції, яка близько 1:30 подзвонила в мої двері. Вони спитали, чи я є власником такого-то автомобіля і повідомили, що сталася неприємність. Виявилося, що молодий чоловік, який був у чорному одязі з балаклавою на обличчі, підійшов до мого автомобіля, розбив скло на місці водія і кинув туди гранату», — розповів Шумський.

За його словами, це побачили декілька місцевих, які в той час пили пиво у дворі неподалік. Вони побігли за ним, наздогнали на перехресті, почали бити, але йому вдалося втекти.

«Сусіди повернулись назад у двір і побачили у моїй машині гранату. Викликали поліцію, вибухотехніків, приїздила кінологічна служба, начальник райвідділу поліції», — розповів Шумський.

Він уточнив, що чека в гранаті лишилась, тому вона не вибухнула. Але поки складно говорити, чи це помилка зловмисника, чи його мета була просто налякати.

«Такі дії матимуть зворотній ефект: нас не змусять мовчати», — сказав Шумський, який також пов’язує інцидент із справою Єрмака.

Про що йдеться?

У неділю, 29 березня, депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат голови офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади.

На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці й «Укрзалізниці». На одному з відео брат глави ОП начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури та хоче керувати «Укрзалізницею».

На іншому відео невідомий чоловік розповідає, що в нього є «гарна дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».

Штанько і Шумський були помічниками Дениса Єрмака і також фігурують на плівках. Але пізніше вони звинуватили Андрія Єрмака в корупції і заявили, що він отримував гроші від людей, які сподівались отримати державні посади. Обоє братів Єрмаків звинувачення відкидають. Наразі триває розслідування у СБУ, ДБР та Національній поліції, куди справу передали із Національного бюро розслідувань, оскільки змінили кваліфікацію злочину зі «зловживання впливом» (корупційний злочин) на «шахрайство» (злочин, підслідний Нацполіції).