Мінінфраструктури: Авіакомпанії, які анонсують польоти з України з 23 травня, вводять пасажирів в оману

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Авіакомпанії, які анонсують польоти з України на травень-червень, вводять людей в оману, бо про відновлення авіасполучення України з іншими країнами поки що не йдеться. Про це заявила прессекретарка Міністерства інфраструктури України Оксана Герасимова у коментарі «Громадському».

За її словами, анонси польотів не означають, що Україна може відновити авіасполучення з іншими країнами, адже усі рішення ухвалюватиме виключно Кабінет міністрів.

«Щодо дій авіакомпанії з продажу квитків на 23 травня — такі дії до ухвалення рішень урядом є передчасними та вводять в оману пасажирів. Рекомендації щодо роботи аеропортів готуються, відкриття сполучення з іншими країнами залежить від рішень відповідних урядів щодо відкриття кордонів для громадян іноземних країн та епідеміологічної ситуації», — пояснила Герасимова.

У Мінінфраструктури наголосили, що необхідно орієнтуватись на офіційні заяви та рішення уряду. «Міністерство підготувало зміни до відповідних постанов уряду, які мають бути схвалені для відновлення всіх видів сполучень, не тільки авіа», — зазначила Герасимова.

Напередодні три міжнародні авіакомпанії відкрили бронювання квитків на рейси з України на кінець травня і червень. Wizz Аir відкрила бронювання квитків з 23 травня, але більшість рейсів планували здійснювати з червня. Czech Airlines повідомила про плани відновити рейси з 24 травня. У Lufthansa на червень можна забронювати рейси з Києва, але тільки до Берліна.