Папа Римський закликав світ зробити охорону здоров’я первинним благом

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Папа Римський закликав світ зробити охорону здоров’я первинним благом

Vatican News

Голова католицької церкви Папа Франциск закликав світ до посиленого фінансування системи охорони здоров’я, чиї проблеми оголила коронавірусна криза, і вказав на значущість внеску медпрацівників, які жертвують собою, лікуючи хворих. З такою заявою понтифік виступив з нагоди Міжнародного дня медичної сестри.

Про це повідомляє Reuters.

«Щодня ми є свідками мужності та жертовності медичних працівників, зокрема медсестер, які професіоналізмом, самопожертвою, почуттям відповідальності та любові до ближнього допомагають людям, ураженим вірусом, навіть наражаючи на небезпеку власне здоровʼя», — сказав Папа Римський.

Він підкреслив, що пандемія допомогла світу вдруге відкрити фундаментальну роль медсестер, які заслуговують на більшу повагу і покращення умов праці. Також, за словами понтифіка, коронавірус пролив світло на проблеми охорони здоров’я.

«Я хочу закликати лідерів націй всього світу фінансувати сферу охорони здоров’я як первинне загальне благо, зміцнити її системи та найняти більше медсестер, щоб забезпечити адекватну допомогу всім, з повагою до гідності кожної людини», — сказав Франциск.