Прем’єр Шмигаль: Майже 200 тисяч українців із початку карантину втратили роботу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Прем’єр Шмигаль: Майже 200 тисяч українців із початку карантину втратили роботу

Фото УНІАН

Із початку карантину, з 12 березня, близько 196 тисяч українців офіційно зареєструвалися в центрах зайнятості. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду.

«Звичайно, коронакриза негативно вплинула на ринок праці, і ми маємо реагувати. Тільки з початку карантину майже 200 тисяч осіб отримали статус безробітного. За нашими прогнозами, у цьому році прогнозується різке зростання безробіття до 9,4%, коли у 2019 році цей показник становив 8,2%», — розповів Шмигаль.

Він наголосив, що мета уряду не тільки створити нові, але й зберегти старі робочі місця.

За його словами, 6 млрд гривень отримали фонди, які допомагатимуть безробітним, зокрема тим, хто втратив роботу протягом останніх місяців.

За даними дашборду «Економіка карантину», станом на 11 травня кількість офіційних безробітних становить 482 580 осіб. За минулий тиждень роботу втратили 25 825 українців.

За даними Торгово-промислової палати, кількість безробітних в Україні за час карантину зросла на 1 мільйон осіб, і тепер в Україні понад 2,5 мільйона безробітних. Крім того, з ринку праці зникли майже всі нові вакансії.