Кличко попросив уряд відкрити метро у Києві з 25 травня

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Кабміну з проханням відновити роботу метро 25 травня.

Про це він сказав на щоденному брифінгу.

«Я звертаюсь до уряду — після 22 травня, а точніше, з 25 травня (бо 22 — це пʼятниця, а потім два вихідних), дозволити відновити роботу метро в столиці! Звичайно, ми будемо зважати на ситуацію із розповсюдженням вірусу і сподіваємося, що вона не погіршиться», — зазначив Кличко.

Мер повідомив, що спецперепусток для метро не буде, тому що це може спричинити натовп. Тож метро має відкритися для роботи в звичайному режимі.

«Але це не означає, що всі повинні кататися як зазвичай. Має бути дистанція, маски, рукавички — і їздити тільки на роботу, і лише за крайньої необхідності», — уточнив Кличко.

Крім того, мер Києва повідомив, що місто збільшило кількість маршрутів наземного громадського транспорту — запустили додаткові маршрути з житлових масивів ДВРЗ, Троєщина, Лісовий та Корчувате. Проїзд у транспорті поки можливий тільки за спецквитком.

  • Щодня на маршрути виходять до 300 автобусів, тролейбусів i трамваїв. Весь рухомий склад обов’язково дезінфікують.
  • Київський метрополітен закрили 17 березня у звʼязку з карантином. Раніше премʼєр-міністр Денис Шмигаль розповів, що метрополітен будуть відкривати в два етапи. Спочатку — для окремих категорій населення. Планувалося, що метро запрацює у звичному режимі на четвертому етапі виходу з карантину.
  • 13 травня Шмигаль наголосив, що громадський транспорт буде запущений тільки на третьому етапі виходу з карантину. Спочатку (при певних правилах) відновлять роботу приміського транспорту, потім міжміського транспорту, далі — метро.