Справу «плівок Єрмака» передали до СБУ

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Матеріали кримінального провадження щодо так званих «плівок Єрмака» передали для досудового розслідування до СБУ. Про це повідомляє адвокатська компанія «Міллер» у Facebook.

«Тобто, органом досудового розслідування, відповідальним за розслідування справи, наразі є Служба безпеки України», — зазначили юристи.

Провадження за ч. 2 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство) ККУ обʼєднали в одну справу.

Раніше досудове розслідування у цій справі здійснювала Нацполіція.

Про що йдеться?

У неділю, 29 березня, депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат голови офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади.

На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці й «Укрзалізниці». На одному з відео брат глави ОП начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури та хоче керувати «Укрзалізницею».

На іншому відео невідомий чоловік розповідає, що в нього є «гарна дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».