Без багажу та в масці. Єврокомісія випустила рекомендації щодо авіаперельотів в умовах коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Без багажу та в масці. Єврокомісія випустила рекомендації щодо авіаперельотів в умовах коронавірусу

Bambi Corro / Unsplash

Європейська комісія випустила перші рекомендації щодо перельотів в умовах триваючої пандемії коронавірусу.

Про це пише Reuters.

Серед іншого Єврокомісія радить пасажирам літати в масках, а також без великого багажу. Авіакомпаніям і аеропортам пропонують реорганізувати реєстрацію на рейс, оформлення та видачу багажу, щоб уникнути великих скупчень людей.

Крім того, туристам рекомендується мінімізувати пересування салоном літака, щоб зменшити контакти, зокрема з бортпровідниками. Водночас в рекомендаціях відсутня пропозиція, яка широко обговорювалася раніше, про те, щоб залишати середній ряд крісел порожнім для дотримання дистанції.

Зазначається, що багато хто розкритикував ці рекомендації. Генеральний директор IATA (Міжнародна асоціація повітряного транспорту) Александр де Жуніяк назвав рекомендації «розпливчастими та марними для авіакомпаній і пасажирів, тому що в цьому питанні необхідна ясність».

Глава Європейської конфедерації профспілок (ETUC) Лука Вісентіні заявив, що Єврокомісія опублікувала свої рекомендації без належних консультацій з профспілками.

  • Єврокомісія планує відкрити внутрішні кордони для всіх країн блоку та відновлення авіасполучення, щойно пандемія коронавірусу піде на спад. Таким чином, виконавчий орган ЄС збирається врятувати зруйновану карантином туристичну галузь напередодні літнього сезону.
  • Європейська комісія закликала використовувати мобільні додатки, щоб відстежувати контакти туристів з інфікованими коронавірусом виключно на добровільній основі.