«Казала Зеленському, що я продаю провадження». Рябошапка вважає, що Венедіктова причетна до його відставки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Казала Зеленському, що я продаю провадження». Рябошапка вважає, що Венедіктова причетна до його відставки

УНІАН

Ексгенпрокурор Руслан Рябошапка вважає, що його наступниця Ірина Венедіктова причетна до його відставки. Про це він розповів в інтервʼю «Лівому берегу».

За його словами, Венедіктова в його присутності заявила, що він «продає кримінальні провадження», на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

«Вона на зустрічі з президентом в очі йому заявила, що я продаю кримінальні провадження. У моїй присутності», — розповів Рябошапка.

«Розмова взагалі стосувалася іншого, президент дуже здивувався, коли вона чомусь перейшла на цю тему. З цього я роблю висновок, що ця людина — одна з тих, хто постійно «вкладав» в вуха президентові і керівнику його офісу, що потрібно поміняти генпрокурора. Мовляв, «йде весна, посадки потрібні», а генпрокурор гальмує справи, котрі вони «швидко і ефективно розслідували». Зокрема, щодо Порошенка. Тепер вони можуть зробити все, що обіцяли», — розповів Рябошапка.

Він наголосив, що був ще один свідок цієї розмови, але він відмовився його називати.

«Вона назвала одне з проваджень, яке ми передали до НАБУ за підслідністю. Це 364 стаття Кримінального кодексу — зловживання владою або службовим становищем. Відповідно кримінальне розслідування мало здійснювати тільки НАБУ. Мабуть, йшлося про те, що я справи «продаю» в НАБУ», — додав Рябошапка.

Ексгенпрокурор вважає, що можливою причиною таких дій Венедіктової були її амбіції очолити Офіс генпрокурора. Він припустив, що її карʼєра буде нетривалою.

«Розуміння того, що конкурс на керівника ДБР вона б не виграла, якби він був чесний і прозорий. Бо вона не має необхідних якостей — ні моральних, ні професійних, щоб цей конкурс виграти… Мені здається, що її кар’єра не буде тривалою», — додав він.

Також Рябошапка на питання, чи є у нього образа на президента Володимира Зеленського, відповів «Думаю, десь є».