Трамп пригрозився повністю припинити відносини з Китаєм через коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Трамп пригрозився повністю припинити відносини з Китаєм через коронавірус

Alex Wong / Getty Images

Президент США Дональд Трамп зробив «одну з найсильніших» заяв щодо Китаю у звʼязку з пандемією коронавірусу. Про це повідомляє Fox Business.

«Є багато речей, які ми могли б зробити [щодо Китаю]. Наприклад, ми могли б повністю припинити всі відносини», — заявив Трамп.

Адміністрація Трампа також обмірковує шляхи можливого покарання або отримання фінансової компенсації від Китаю за те, що, на її думку, він приховує інформацію про COVID-19. Зокрема, група сенаторів США внесла на розгляд Сенату законопроєкт, який передбачає санкції проти Китаю через коронавірус. Обмежувальні заходи проти КНР будуть введені, якщо Пекін відмовиться співпрацювати, щоб зʼясувати причини виникнення пандемії коронавірусу.

  • За даними доповіді Міністерства внутрішньої безпеки США, влада Китаю приховувала дані про кількість хворих на коронавірус і про заразність нового вірусу, щоб встигнути створити запас ліків, необхідних для реагування на нього.
  • ФБР і Міністерство внутрішньої безпеки США планують найближчими днями публічно заявити, що хакери з Китаю намагаються викрасти дані щодо розробки вакцини та методів лікування коронавірусу, пише The New York Times.