Генпрокурор Венедіктова забрала під своє керівництво реформу прокуратури

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Генпрокурор Венедіктова забрала під своє керівництво реформу прокуратури

Кузьмін Олександр / УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова забрала реформу прокуратури під своє управління. Відповідний наказ № 195 оприлюднили на сайті Офісу генпрокурора.

Згідно з новим наказом, Венедіктова забрала під своє керівництво:

  • департамент стратегічного розвитку, реформ і контролю якості прокурорської діяльності [за старою редакцією наказу був управлінням];
  • питання взаємодії з міжнародними асоціаціями прокурорів й антикорупційних органів, Консультативною радою європейських прокурорів, Євроюстом, Інтерполом і Європолом.

Раніше повідомлялось, що Венедіктова змінила склад комісії, що атестує прокурорів. Тепер до комісії не бвходитимуть представники міжнародних партнерів і громадськості.

Тоді Центр протидії корупції повідомляв, що такі зміни «повністю знищують довіру до кадрових призначень в Офісі генерального прокурора».

«Аналогічним чином відбулися дві «реформи» прокуратури за минулої влади. Більшість у кадрових комісіях тоді теж була у представників прокуратури», — прокоментував зміни голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

За словами експертів ЦПК, деякі пункти наказу суперечать закону «Про прокуратуру». Наприклад, комісія може схвалити кандидата на будь-яку адміністративну посаду один раз, а подальші такі призначення відбуватимуться вже без її участі.