Міносвіти рекомендує вишам провести сесії та захисти кваліфікаційних робіт по відеозвʼязку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Міністерство освіти й науки направило закладам методичні рекомендації з дистанційного проведення семестрового оцінювання студентів, а також захисту дипломних робіт і здачі атестаційних іспитів. Про це повідомляє пресслужба МОН.

Міністерство рекомендує вишам використовувати єдиний інструмент комунікацій під час проведення оцінки та атестації студентів. Дистанційна комунікація може здійснюватися за допомогою системи управління навчанням, електронної пошти, месенджерів, відеоконференцій, форумів або чатів.

Крім того, Міносвіти пропонує закладам проводити захист кваліфікаційних робіт з використанням відеозвʼязку. А паперовий примірник кваліфікаційної роботи з власноручним підписом може бути надісланий поштою заздалегідь до екзаменаційної комісії. Якщо ж у навчальному закладі використовують електронний документообіг, то можна надіслати електронний примірник, завірений електронним цифровим підписом.

  • Міністерство освіти на період карантину змінило умови подачі документів абітурієнтами для вступу в університети та інші вищі навчальні заклади.
  • У середині грудня минулого року Верховна Рада запровадила мотиваційні листи для вступу до закладів вищої освіти.
  • З 25 червня по 17 липня в Україні відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання.