У ВООЗ закликали Європу готуватися до другої хвилі коронавірусу восени

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликала країни Європи бути готовими до другої хвилі епідемії коронавірусу восени та взимку. Про це заявив директор Європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге, повідомляє The Independent.

Клюге наголосив, що європейські країни «повинні зберігати пильність», незважаючи на зниження кількості смертей та інфікувань в останні тижні.

«Я дуже стурбований другою хвилею. Восени у нас може бути друга хвиля коронавірусу і хвиля сезонного грипу або кору», — сказав він.

Клюге наголосив, що уповільнення спалаху в європейських країнах не означає, що пандемія завершується, оскільки вірусний центр в Європі змістився до східних країн: України, Росії, Білорусі та Казахстану.

Тому він закликав країни використати час, коли пандемія уповільнилася, для зміцнення медичної системи. Він наголосив, що суспільна поведінка зіграє ключову роль у «стримуванні поширення вірусу», оскільки багато країн уже послаблюють карантинні обмеження.

  • У 20 країнах Євросоюзу перша хвиля інфікування коронавірусом пройшла свій пік, кількість нових випадків зменшується.
  • Європейська комісія планує відкрити внутрішні кордони для усіх країн блоку та відновити авіасполучення, щойно пандемія коронавірусу піде на спад. Таким чином збираються врятувати зруйновану карантином туристичну галузь напередодні літнього сезону.