Степанов: Надбавки лікарям виплатили у 14 регіонах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Степанов: Надбавки лікарям виплатили у 14 регіонах

УНІАН

Надбавки за березень лікарям, які борються з коронавірусом, виплатили вже у 14 регіонах України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Під час наради з президентом Володимиром Зеленським міністр охорони здоровʼя Максим Степанов звернув увагу, що на Миколаївщині у березні не зафіксували жодного хворого на COVID-19, а Чернівецька область, де поширення недуги було найбільшим, потребує дофінансування. За словами міністра, інші регіони завершать виплату надбавок на початку наступного тижня.

Своєю чергою, премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що нині лікарні укладають угоди з Національною службою здоровʼя для виплати надбавок за роботу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією COVID-19 за квітень, і пообіцяв зробити все можливе, аби пришвидшити процес.

  • Раніше Степанов заявляв, що лише в Полтавській області медикам у повному обсязі виплатили за березень 300% за роботу з хворими на коронавірус.
  • Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що гроші на доплати медикам деякі регіони витратили на закупівлю медобладнання.
  • Перед цим Зеленський підписав законопроєкт про збереження соціальних та економічних гарантій під час карантину. Документ передбачає доплату медикам та іншим залученим до боротьби з коронавірусом до 300% заробітної плати, а працівникам соціального захисту — до 100% зарплати.