МОЗ Південної Кореї: Пацієнти з повторним позитивним тестом на коронавірус не заразні

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Центр контролю і профілактики захворювань Південної Кореї заявив, що пацієнти з повторним позитивним тестом на коронавірус насправді не хворі та не потребують повторної ізоляції. Тест може фіксувати залишки мертвого вірусу в організмі.

Про це повідомляє CNN.

Працівники Центру зробили лабораторний аналіз 108 випадків повторних позитивних тестів і провели епідеміологічне розслідування ще 285 випадків, щоб визначити, чи потрібно ізолювати пацієнтів після виписки з лікарні.

Також дослідили 790 випадків близьких контактів із 285 випадками повторних позитивних тестів після одужання, але інфекцію не виявили. Це означає, що відтепер двотижнева ізоляція пацієнтам, яких виписали з лікарні, не потрібна.

Наразі достеменно невідомо, чому повторний тест на коронавірус у деяких пацієнтів демонструє позитивний результат. Експерти Центру вважають, що тест методом полімеразної ланцюгової реакції може виявляти частки мертвого вірусу.

Коли позитивний зразок виділили та культивували, за результатами повторного ПЛР-дослідження коронавірусу не знайшли. Отже, люди, які перехворіли на коронавірус та отримали позитивний результат після повторного тестування, насправді не були заразними.