Стерненко подав позов проти нардепа Дубінського про захист честі та гідності

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Стерненко подав позов проти нардепа Дубінського про захист честі та гідності

Сергій Моргунов / «Бабель»

Активіст Сергій Стерненко подав позов проти народного депутата від «Слуги народу» Олександра Дубінського. Про це він повідомив у своєму відеоблозі.

«Якщо Дубінський так сильно хоче в суд, то суд так суд. Я подав позов про захист честі та гідності за брехню Дубінського і подивлюсь, як він буде відповідати за свою брехню», — заявив Стерненко.

У коментарі «Бабелю» він повідомив, що позов подав декілька тижнів тому.

Зазначимо, що проти активіста виступають нардепи від ОПзЖ, депутати Олександр Дубінський Максим Бужанський, Анатолій Шарій, ексзаступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов та інші. Вони стверджують, що Стерненко скоїв убивство під час побутового конфлікту. Сам Стерненко звинувачує у медійній кампанії проти нього міністра Арсена Авакова, який, за його словами, тисне на генпрокурора і вимагає тюремного терміну.

Справа Стерненка

25 травня 2018 року в Одесі на Стерненка напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Справу спочатку розслідувала поліція Одеси, але потім її передали до СБУ через можливу причетність поліції до нападу. Стерненко повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова.