Вʼятрович: СБУ відкрила провадження щодо можливої держзради Єрмака та Кучми

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Вʼятрович: СБУ відкрила провадження щодо можливої держзради Єрмака та Кучми

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Служба безпеки України відкрила провадження щодо ймовірної державної зради Андрія Єрмака та Леоніда Кучми у складі української делегації на переговорах у Мінську. Про це депутат від «Європейської солідарності» Володимир Вʼятрович, який і подавав заяву, повідомив у Facebook.

«Шкода, що СБУ соромиться прямо назвати прізвища вказаних у моєму зверненні «окремих представників», адже йдеться про голову Офісу президента Андрія Єрмака і другого президента України Леоніда Кучму», — зазначив Вʼятрович.

Раніше суд зобовʼязав СБУ відкрити це провадження.

Що сталося?

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що Україна узгодить децентралізацію та вибори з ОРДЛО, а переговори з бойовиками виключені.

Пізніше Єрмак підтвердив, що українська сторона в ТКГ погоджує створення Консультативної ради з ОРДЛО, Росією, Францією і Німеччиною. При цьому він заявив, що про правове визнання ОРДЛО, зокрема бойовиків «Л/ДНР», не йдеться взагалі.

Механізм відбору представників Донбасу в Консультативну раду ще допрацьовують. На запитання про кандидатів від ОРДЛО він не зміг дати відповіді.

  • 11 березня ТКГ в Мінську домовилася про створення Консультативної ради, яка зафіксує субʼєктність окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), а Росію — у статусі гаранта-спостерігача.
  • 13 березня народний депутат від «Європейської солідарності» Володимир Вʼятрович звернувся з листом до голови СБУ, в якому просить відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради, яку, начебто, вчинили керівник Офісу президента Андрій Єрмак та Леонід Кучма на переговорах ТКГ в Мінську 11 березня.