Кевін Маєр залишає Disney після 25 років роботи. Він очолить TikTok

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Керівник підрозділу потокового відео Disney Кевін Маєр залишає компанію після 25 років роботи. З 1 червня він очолить соцмережу TikTok.

Про це повідомляють пресслужби Disney і TikTok.

Маєр відповідав за запуск стримінгових сервісів ESPN+, Disney+ та інтеграцію Hulu. Також він сприяв стратегічним придбанням — купівлі студії 21st Century Fox. Місце Маєра в Disney займе Ребекка Кемпбел, яка займалася запуском Disney+ в Європі, Африці і на Середньому Сході.

У TikTok Маєр буде відповідати за глобальний розвиток і нагляд за корпоративними функціями.

Як пише Axios, Маєр приходить в TikTok у «вирішальний для компанії момент». Аудиторія соцмережі активно росте, і компанія розробляє подальші стратегії.

  • Група правничих організацій звернулась до Федеральної торгової комісії США зі скаргою щодо порушення популярним додатком TikTok політики конфіденційності та прав дітей в мережі. За словами правників, додаток продає персональні дані малолітніх користувачів третій стороні, чим порушує низку юридичних норм.
  • Влада Китаю наказала соцмережі TikTok закрити свою програму Feishu, яка дає користувачам доступ до повідомлень з Facebook і Twitter.