Путін повернув Мішустіну повноваження премʼєр-міністра Росії

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Путін повернув Мішустіну повноваження премʼєр-міністра Росії

Пресслужба президента росії

Президент Росії Володимир Путін повернув Михайлу Мішустіну обовʼязки премʼєр-міністра Росії.

Новий указ, опублікований на сайті Кремля, свідчить про те, що постанова про призначення виконувачем обовʼязків премʼєра Андрія Білоусова, втратила чинність.

30 квітня стало відомо, що російський премʼєр заразився коронавірусом. Мішустін пішов на самоізоляцію і запропонував призначити виконувачем обовʼязків премʼєра свого першого заступника Андрія Білоусова.

Російський штаб по боротьбі з коронавірусом повідомляє, що за останню добу в країні виявлено 9 263 хворих. Всього в країні виявили 299 941 хворого в 85 регіонах. Хворобу подолали 76 130 осіб, від ускладнень після інфекції померли 2 837 хворих.

12 травня Росія вийшла на друге місце у світі за кількістю хворих на коронавірус.

  • Глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Анна Попова заявила, що в країні вдалося зупинити ріст захворюваності COVID-19.
  • Раніше повідомлялося, що в Росії маніпулюють зі статистикою жертв коронавірусу. В офіційні списки померлих від COVID-19 потрапляють не всі, кого лікували від інфекції, а тільки ті, розтин яких покаже, що причиною смерті став саме коронавірус. Якщо смерть хворого з COVID-19 викликана ускладненнями хронічних захворювань, у посмертному діагнозі головною причиною смерті можуть назвати саме їх.