Всесвітня асамблея охорони здоров’я прийняла резолюцію про розслідування реакції світу на пандемію коронавірусу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Учасники 73-ї Всесвітньої асамблеї охорони здоровʼя підтримали резолюцію про необхідність вивчення міжнародної реакції на пандемію коронавірусу. Про це повідомляє Reuters.

Резолюція закликає якомога швидше вивчити міжнародну реакцію на COVID-19. При цьому, у документі конкретно не згадується Китай.

Жодна з 194 країн-членів Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ), включно зі США, не висловила заперечень з приводу резолюції. Документ був внесений Євросоюзом за підтримки ще понад 100 держав.

Раніше стало відомо, що 122 країни підтримали незалежне розслідування походження коронавірусу. Ідею підтримують Австралія, Південна Корея, Японія, Індонезія, Туреччина, Велика Британія, Росія, ПАР, країни Євросоюзу та інші. Проєкт підтримали ще й країни Африки (54 країни). Україна також приєдналася до ініціаторів розслідування.

  • Президент США Дональд Трамп пригрозив назавжди зупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), якщо та не проведе внутрішні реформи. Також ВООЗ повинна «довести свою незалежність від Китаю». На це організації дали 30 днів.