Мінкульт: Після карантину до кінотеатрів та концертних залів спочатку пускатимуть не більше 30% відвідувачів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Мінкульт: Після карантину до кінотеатрів та концертних залів спочатку пускатимуть не більше 30% відвідувачів

Erik Witsoe / Unsplash

Міністерство культури озвучило умови для відновлення роботи кінотеатрів та концертних залів.

Про це пише «Громадське».

Згідно зі словами виконувачки обовʼязків міністра Світлани Фоменко, для початку роботи закладів мають бути дотримані вимоги, які затверджені Міністерством охорони здоровʼя, і які диктують своїми протоколами медики. «Тобто на першому етапі можливе заповнення на 30%», — заявила вона.

При цьому, за її словами, представники галузі культури заявляють, що така заповненість збільшить витрати на утримання і продовження діяльності, але не принесе бажаного прибутку.

Фоменко також сказала, що уряд планує дозволити працювати всій культурній сфері, включно з кінотеатрами та концертами, на останньому етапі зняття карантинних обмежень. Попередньою датою розглядають 1 липня, однак є нюанси.

  • 12 травня у 20 містах України, зокрема й у столиці, відбулася акція «Стоп культурний карантин», яка покликана привернути увагу уряду до культурної індустрії (організація заходів, концертів тощо) та її труднощів через карантин.
  • 18 травня Міністерство охорони здоровʼя опублікувало розпорядження головного санітарного лікаря Віктора Ляшка про збір пропозицій щодо організації роботи після 22 травня дитячих садків, готелів, громадського транспорту і проведення зовнішнього незалежного оцінювання.
  • Раніше премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що другий етап послаблення карантину в Україні можуть ввести, коли кількість хворих на коронавірус буде зменшуватися щодня протягом певного періоду. Він зазначив, що карантин в Україні продовжать і після 22 травня, але з поступовим переходом до адаптивної моделі.