На пресконференцію до Зеленського акредитували видання Шарія та «Страну». Багатьом ЗМІ відмовили

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На пресконференцію президента Володимира Зеленського, яка відбудеться 20 травня в Маріїнському палаці, не акредитували низку ЗМІ — їм прийшла відмова через «карантинні заходи». При цьому видання блогера Анатолія Шарія та сайт «Страна» отримали акредитацію.

Про це «Бабелю» повідомила керівник департаменту інформполітики Офісу президента Ірина Побєдоносцева, яка разом із речницею президента Юлією Мендель відповідала за акредитацію.

«Акредитовані «Прямий», «5 канал», Bihus.Info і «Схеми», — повідомила Побєдоносцева. За її словами, не можна сказати, що акредитацію отримали лише лояльні до президента видання. Юлія Мендель також запевняла, що ніяких «теплих ванн» Зеленському не готують.

При цьому напередодні про отримання відмов повідомили «Букви», «Главком», The Ukrainian Week, журналістка Яніна Соколова (вона планувала йти від шоу «Соромно»). Журналіст «Схем» Михайло Ткач писав, що не йде на пресконференцію. Також відмову отримала білоруська служба «Радіо Свобода».

«Бабель» теж не акредитований.

Поки відомо, що до пресконференції допущені «Українська правда», «Новое время», «112 Україна», українська служба «Радіо Свобода» та Дмитро Гордон.

  • 10 жовтня 2019 року Зеленський дав великий пресмарафон на столичному фудкорті. Тоді на пресконференції теж була представниця Шарія. Питання Зеленському ставила Антоніна Бєлоглазова, яка зараз у партії Шарія. Бєлоглазова відкрито підтримувала анексію Криму.