Речниця Зеленського Мендель пояснила, за якими критеріями відбирали ЗМІ на пресконференцію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Речниця Зеленського Мендель пояснила, за якими критеріями відбирали ЗМІ на пресконференцію

Гонтар Володимир / УНІАН

Президент Володимир Зеленський повідомив, що на пресконференцію акредитувати вдалося не всі ЗМІ через карантинні обмеження і запропонував представникам ЗМІ до наступної пресконференції підготувати пропозиції іншого формату.

Про це він сказав на початку пресконференції, яка відбувається у Маріїнському парку.

Зеленський наголосив, що готовий відповідати на всі запитання, навіть «якщо піде дощ, будемо продовжувати». Він додав, що не всіх представників ЗМІ вдалося акредитувати, в країні, за його словами, близько 40 тисяч журналістів.

Прессекретарка Зеленського Юлія Мендель заявила, що на пресконференцію президента відбирали найрейтинговіші ЗМІ та ті, що динамічно розвиваються. Про це вона сказала в коментарі «Громадському».

За її словами, загалом заявки подали близько 200 ЗМІ, але це не остаточне число, бо після закінчення подачі заявок багато ЗМІ ще зверталися. Вона уточнила, що при відборі ЗМІ Офіс президента зокрема керується тими стандартами, які є у США та Великій Британії.

«Було кілька критеріїв, в основному це рейтинговість, а також динаміка розвитку. У нас також є молоді деякі видання, але вони демонструють, що вони швидко набирають рейтинги. Це зрозуміло, що пресконференцію президента мають висвітлювати рейтингові видання», — сказала Мендель.

Вона додала, що також на заході будуть представники ЗМІ «різних поглядів», щоби не було «однобокості в ідеології».

  • На пресконференцію Зеленського не акредитували низку ЗМІ — їм прийшла відмова через «карантинні заходи». При цьому видання блогера Анатолія Шарія та сайт «Страна» отримали акредитацію.
  • 10 жовтня 2019 року Зеленський дав великий пресмарафон на столичному фудкорті. Тоді на пресконференції теж була представниця Шарія. Питання Зеленському ставила Антоніна Бєлоглазова, яка зараз у партії Шарія. Бєлоглазова відкрито підтримувала анексію Криму.