Зеленський відповів про призначення на високі посади «своїх людей». І запросив журналіста обрати собі роботу в Офісі президента

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський відповів про призначення на високі посади «своїх людей». І запросив журналіста обрати собі роботу в Офісі президента

УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що не призначить на жодну посаду свого кума та військового друга. Він наголосив, що зараз в країні «кадровий голод» на урядові посади.

Про це президент розповів на пресконференції, яка відбувається у Маріїнському парку.

«Жодного кума і військового друга я не призначу. Я обіцяв, що до влади прийдуть інші люди», — наголосив Зеленський.

Він пояснив, чому на посаду генерального прокурора призначили Ірину Венедіктову.

«Венедіктова — нова людина. З нею познайомився під час передвиборчої кампанії, вона освічена людина, практик […] Ми запропонували людей, які були чисті, які не були раніше у ГПУ. Тому вона і стала очільником Генпрокуратури», — сказав Зеленський.

Також він наголосив, що голова Офісу президента Андрій Єрмак є досвідченим юристом і він йому довіряє.

«Пан Єрмак не має досвіду як кінопродюсер. Він завжди був досвідченим юристом. Він має ту освіту, яка потрібна голові Офісу — міжнародне право […] Пан Єрмак не є моїм кумом. Пан Єрмак є моєю довіреною особою, я йому довіряю [...] Не розумію, про яких кумів йдеться», — сказав Зеленський.

Президент жаліється, що на урядові посади в країні зараз «кадровий голод».

«Нам дуже складно знайти міністра освіти, міністра енергетики», — каже Зеленський, додаючи, що потім після призначення «пишуть, що це людина Ахметова, Коломойського чи Пінчука».

Зеленський запросив журналіста «Української правди» Романа Кравця, який поставив йому запитання про призначення «своїх» людей, працювати в Офіс президента і обрати будь-яку посаду.

«Ви самі можете обрати посаду, відповідальну посаду […] Я вам наріжу програму дій».

Той відповів відмовою. «Так по всій країні. Я не можу найти в країні людей і професійних, і чистих», — сказав президент.

Також Зеленський додав, що в нього є тільки два помічники — Сергій Шефір та Марія Левченко, яка працювала з ним, коли він був ще продюсером.

  • У Маріїнському парку з 10:30 триває пресконференція Володимира Зеленського.
  • Журналістів багатьох видань на конференцію не акредитували. «Бабелю» теж відмовили. Хоча пустили видання «Шарий.net». Прессекретарка президента Юлія Мендель пояснила це карантинними обмеженнями. Вона заявила, що на пресконференцію відбирали найрейтинговіші ЗМІ та ті, що динамічно розвиваються.