Зеленський впевнений, що Порошенка чекає багато вироків. Він відреагував на «плівки Деркача»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції заявив, що впевнений у майбутніх судових вироках щодо пʼятого глави держави Петра Порошенка.

«Я впевнений в цьому і впевнений, що це все попереду, ви ж бачили і вчорашній скандал. Я думаю, вони так керували державою, що їх чекає дуже багато різних пригод і різних вироків», — сказав він.

Зеленський також прокоментував оприлюднені нардепом Андрієм Деркачем плівки розмов американських і українських політиків, які, за словами нардепа, можуть свідчити про вплив колишнього віцепрезидента США Джо Байдена на Порошенка під час його президентства.

«Це не останній дзвінок, який побачать українці. Реагувати повинна прокуратура, правоохоронні органи», — сказав Зеленський. Він не виключив, що прокуратура може кваліфікувати цю справу як «державну зраду».

  • 19 травня депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали з розмовою Порошенка і Байдена. Партія «Європейська солідарність» назвала їх провокацією.
  • 20 травня Офіс генпрокурора почав перевірку «плівок Деркача». Зареєстровано кримінальне провадження за статтями про зловживання владою і держзраду.
  • 20 травня в Маріїнському палаці Зеленський проводить підсумкову пресконференцію. Через карантин вона проходить у дворі. «Бабель» веде текстову трансляцію пресконференції.