У Києві за добу 52 нових випадки коронавірусу. Два гуртожитки закрили на карантин

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Кількість мешканців Києва, у яких підтвердили коронавірус, за минулу добу збільшилась на 52 людини. Серед них — 8 медиків. Станом на 20 травня у Києві 2 410 підтверджених випадків COVID-19. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу.

Захворіли 25 жінок від 22 до 75 років та 3 дівчинки 9, 12 та 16 років; 19 чоловіків від 19 до 77 років, 4 хлопчики від 8 до 12 років. До лікарень шпиталізували 5 пацієнтів. Інші лікуютьcя на самоізоляції.

Найбільше випадків за минулу добу — у Деснянському районі (13 хворих), Подільському — 6, та по 5 випадків у Святошинському та Дарницькому районах столиці.

Спалахи захворювання зафіксували ще у двох гуртожитках міста. Один на вулиці Серповій — там мешкають 340 осіб, серед яких виявили трьох інфікованих та 7 контактних осіб. Другий — на вулиці Бойчука, де мешкають 55 людей. Там виявили коронавірус у двох людей — їх вже госпіталізували. Гуртожитки закрили на карантин.

Також осередок захворювання виявили у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей на вулиці Маяковського. Там на коронавірус захворіла медсестра, контактні особи — 38 людей персоналу та 62 дитини. Заклад закрили на карантин.

Одужала за добу 21 людина. Усього від коронавірусу одужали 306 мешканців столиці. Також за минулу добу померли двоє людей. Усього за цей час — 54 летальні випадки.

Кличко повідомив, що Держпродспоживслужба закрила ринок «Десна» через недотримання норм карантину. Також поліція оштрафувала трьох керівників нічних розважальних закладів, які працювали попри заборону.

Мер Києва зазначив, якщо уряд з 22 травня дозволить відкрити заклади освіти, потрібно буде 2 тижні, щоб підготувати школи для випускних класів та садочки для відновлення роботи.

«Тож відкриття садків та шкіл буде можливим для відвідування не раніше, ніж за 10—14 днів від рішення уряду», — наголосив Кличко.

  • Українські вчені прогнозують спад епідемії коронавірусу в Україні до кінця травня.
  • Українцям, які лікуються від коронавірусу в медзакладах або перебувають на самоізоляції, виплачуватимуть допомогу з тимчасової непрацездатності. Розмір допомоги — 50% середньої заробітної плати, незалежно від страхового стажу, що становить приблизно 5 700 гривень.