У Росії вже понад 300 тисяч хворих на коронавірус. ВООЗ вважає, що все стабільно

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Росії вже понад 300 тисяч хворих на коронавірус. ВООЗ вважає, що все стабільно

Nikolay Vorobyev / Unsplash

Кількість хворих на коронавірус у Росії вже перевищила 300 тисяч осіб — за останню добу виявили понад 8 тисяч випадків. При цьому представництво Всесвітньої організації охорони здоров’я у країні заявляє, що ситуація стабілізується.

За даними офіційної статистики, у Росії станом на 20 травня 308 705 хворих на коронавірус, а відучора виявили 8 764 нові випадки інфікування. Рівень смертності впав — за добу померли 135 пацієнтів, а кількість виписаних з лікарень уперше перевищила кількість інфікованих.

За весь час пандемії у країні померли 2 793 людини, 85 392 одужали.

Доктор Меліта Вуйнович, яка представляє ВООЗ у Росії, заявила, що ситуація входить у стабільну фазу.

«Це схоже на марафон, і я б сказала, що ми тільки на половині шляху», — цитує коментар Вуйнович про ситуацію з контролем за епідемією агенція ТАСС.

Як повідомляє Reuters, російський уряд вважає свій підрахунок померлих більш точним, ніж в інших країнах. У Москві на восьмому тижні фактичного карантину більшість мешканців перебувають вдома.

За словами міського голови Сергія Собяніна, послаблення антикоронавірусних заходів слід очікувати після зменшення кількості інфікованих. Так, спортивні заходи і прогулянки дозволять, «коли кількість важко хворих у лікарнях стане значно меншою, коли щодня будемо виявляти не тисячі нових хворих, а десятки або сотні».

  • Падіння ВВП Росії через «неробочі дні» і здешевлення нафти досягло 28%.
  • Прем’єр Михайло Мишустін, у якого нещодавно виявили коронавірус, повернувся до виконання обов’язків.
  • Спалах коронавірусу не заважає планам російського уряду збільшити населення за рахунок іноземців. Наразі більшість людей, які отримали паспорти Росії, — українці.
  • Раніше повідомлялося, що в Росії маніпулюють зі статистикою жертв коронавірусу. В офіційні списки померлих від COVID-19 потрапляють не всі, кого лікували від інфекції, а тільки ті, розтин яких покаже, що причиною смерті став саме коронавірус. Якщо смерть хворого з COVID-19 викликана ускладненнями хронічних захворювань, у посмертному діагнозі головною причиною смерті можуть назвати саме їх.