В Іспанії послабили карантин, але зобов’язали всіх носити маски навіть на вулиці

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
В Іспанії послабили карантин, але зобов’язали всіх носити маски навіть на вулиці

Rattanakun Thongbun / EyeEm / Getty Images

Уряд Іспанії зобовʼязав усіх громадян носити медичні маски в публічних місцях на тлі послаблення одного з найжорсткіших карантинів у Європі. Рівень смертності у країні знизився, економіку поступово повертають до життя.

Про це повідомляє Reuters.

За розпорядженням Міністерства охорони здоров’я, із 21 травня усі мешканці країни починаючи з шестирічних дітей повинні носити у громадських місцях — як на відкритому повітрі, так і в приміщеннях — медичні маски, чия користь у боротьбі з коронавірусом досі є предметом дискусій.

В Іспанії станом на сьогодні від коронавірусу померли понад 27 тисяч людей, а кількість хворих сягнула 232 тисяч. При цьому статистика смертності знизилась — за добу померли менше 100 інфікованих. Уряд заявив про поступове послаблення карантину — до кінця червня економіка повністю відновить свою роботу, якщо не буде другої хвилі спалаху.

Мешканці країни невдоволені обмеженнями — демонстранти мало не щоранку збираються з мітингами за відставку уряду. У більш заможних і консервативних районах країни протестувальники ігнорують правила соціальної дистанції.

Наразі уряд послабив карантин, дазволивши дітям гуляти на вулиці, а крамницям — приймати відвідувачів. Також у всій країні відкрили пляжі. Проте іноземців Іспанія не прийматиме принаймні ще два тижні.