У «Слузі народу» ініціювали створення ТСК щодо «плівок Деркача»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У «Слузі народу» ініціювали створення ТСК щодо «плівок Деркача»

Петро Порошенко / Flickr

У фракції «Слуга народу» ініціюють створення тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів, які озвучені у плівках, оприлюднених нардепом Андрієм Деркачем. На записах нібито зафіксували вплив колишнього віцепрезидента США Джо Байдена на пʼятого президента Петра Порошенка.

Про це повідомив народний депутат фракції «Слуга народу» Олександр Качура.

Про що йдеться?

Народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив Байдена на Порошенка під час його перебування на посаді президента.

За словами Деркача, ідеться про дві частини записів. Перша стосується виділення Штатами $1 мільярда в обмін на звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна, за якого ГПУ розслідувала справу Burisma — компанії, в якій працював син Байдена.

Друга частина записів нібито стосується того, що Порошенко, попри відсутність коаліції у парламенті, блокував звільнення Кабінету міністрів і призначення дострокових виборів до Верховної Ради. Також, за словами Деркача, в аудіозаписах ідеться про вплив Байдена через наглядові ради великих держпідприємств.

Деркач пояснив, що він отримав ці записи від «журналістів-розслідувачів». Хто саме йому їх надав — нардеп не відповів.

  • 19 травня депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали з розмовою Порошенка і Байдена. Партія «Європейська солідарність» назвала їх провокацією.
  • 20 травня Офіс генпрокурора почав перевірку «плівок Деркача». Зареєстровано кримінальне провадження за статтями про зловживання владою і держзраду.