Україна ініціює консультації в Мінську через звинувачення ЗСУ в обстрілах критичної інфраструктури

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Україна ініціює консультації в Мінську через звинувачення ЗСУ в обстрілах критичної інфраструктури

Roberto Maldeno / Flickr

Україна звернулася до Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з проханням провести консультації Тристоронньої контактної групи через звинувачення з боку бойовиків українських військ в обстрілі обʼєктів критичної інфраструктури.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами першого заступника голови делегації України в ТКГ Олексія Резнікова, відповідне звернення за підписом голови української делегації Леоніда Кучми направлене в ОБСЄ.

Також, за словами Резнікова, українська сторона звернулася до спеціального представника голови ОБСЄ в ТКГ Гайді Грау з проханням поінформувати представника Росії Бориса Гризлова про цю ініціативу.

Резніков наголосив, що звинувачення на адресу Збройних сил не відповідають дійсності, мають провокаційний характер і абсолютно безпідставні.

Про що йдеться?

Як пише «Радіо Свобода», ватажки «ДНР» і «ЛНР» Денис Пушилін і Леонід Пасічник зранку 20 травня заявили, що приводять війська «у повну бойову готовність» через обстріли з українського боку, які, за їхнім твердженням, активізувались після 16 травня.

Пасічник заявляє про пошкодження ЛЕП і перебої з електропостачанням Луганська, Пушилін – про пошкодження житлових будинків, інфраструктури, загибель і поранення цивільних, зокрема дітей. За словами Пасічника, угруповання почали «приводити в бойову готовність» з 22:00 19 травня.