Кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила п’ять мільйонів людей

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Кількість випадків інфікування коронавірусом у всьому світі перевищила пʼять мільйонів людей. Про це свідчать дані Університету Гопкінса.

Найбільша кількість інфікованих у США — понад 1,5 млн осіб. На другому місці за захворюваністю знаходиться Росія, там зафіксували понад 308 тисяч випадків. На третьому місці — Бразилія з понад 291 тисячею хворих.

На четвертому місці за кількістю інфікованих Велика Британія, де понад 249 тисяч випадків.

За період пандемії у світі від коронавірусу одужали понад 1 млн 899 тисяч. Внаслідок ускладнень захворювання померло 328 191 людина.

Найбільше смертей від коронавірусу зафіксували у США — 93 439. На другому і третьому місцях – Велика Британія (35 786) та Італія (32 330).

При цьому, у Росії, яка займає друге місце за кількістю хворих на коронавірус, зафіксували 2 972 летальних випадки.

  • За попередню добу у світі зафіксовано рекордну кількість нових випадків хворих на COVID-19 — 106 тисяч.
  • Раніше видання Meduza повідомляло, що в Росії маніпулюють зі статистикою жертв коронавірусу. В офіційні списки померлих від COVID-19 потрапляють не всі, кого лікували від інфекції, а тільки ті, чий розтин покаже, що головною причиною смерті став саме коронавірус. Якщо смерть хворого з COVID-19 викликана ускладненнями хронічних захворювань, у посмертному діагнозі головною причиною смерті можуть зазначити саме їх.
  • Учасники 73-ї Всесвітньої асамблеї охорони здоровʼя підтримали резолюцію про необхідність вивчення міжнародної реакції на пандемію коронавірусу.