Грузія скасовує надзвичайний стан і комендантську годину

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Грузія скасовує надзвичайний стан і комендантську годину

Denis Arslanbekov / Unsplash

Влада Грузії вирішила не продовжувати надзвичайний стан і комендантську годину, запроваджені для боротьби з коронавірусом.

Про це повідомляє Грузія Online.

Відповідний декрет президента діє до 22 травня включно. На засіданні уряду 21 травня премʼєр-міністр країни Георгій Гахарія оголосив, що уряд ухвалив рішення не продовжувати ані надзвичайний стан, ані комендантську годину.

За словами Гахарії, «виклики після цієї глобальної пандемії стають дедалі гіршими, але водночас ми зобовʼязані повільно і дуже обережно повертати країну до нормального темпу життя».

Премʼєр додав, що уряд вже звернувся до парламенту для розробки відповідних законодавчих рамок.

  • Країна 21 березня ввела надзвичайний стан і продовжила його до 22 травня. Із 31 березня діє комендантська година з 21:00 до 06:00.
  • Парламент Грузії ухвалив поправки до Кримінального кодексу, згідно з якими за повторне порушення правил надзвичайного стану і карантину людину будуть позбавляти волі на термін до 6 років.
  • Грузія планує дозволити регулярні міжнародні рейси з 1 липня. Українські авіакомпанії вже звернулися до грузинської сторони із заявою про готовність відновити польоти.