Ексглава МЗС Леонід Кожара вийшов із СІЗО під заставу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ексглава МЗС Леонід Кожара вийшов із СІЗО під заставу

NurPhoto / Contributor / Getty Images

Колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара, якого підозрюють у вбивстві бізнесмена, ексдиректора телеканалу «Інтер» Сергія Старицького, вийшов з СІЗО після внесення 2,1 млн застави.

Про це повідомила дочка вбитого Катерина Старицька у Facebook.

«Кожара вніс заставу і вийшов на волю», — написала Старицька.

Шевченківський районний суд Києва заарештував Кожару 27 березня на два місяці — до 25 травня. Суд призначив йому заставу розміром 14 млн грн.

18 травня Старицька повідомила, що Кожарі зменшили розмір застави до 2,1 млн грн.

Справа Кожари

Колишнього міністра закордонних справ затримали 25 березня. Правоохоронці звинувачують його у вбивстві бізнесмена, колишнього директора телеканалу «Інтер» Сергія Старицького. За версією слідства, увечері 21 лютого Старицький та Кожара в будинку ексміністра вживали алкоголь, між ними виник конфлікт, внаслідок якого Кожара з нагородної зброї застрелив бізнесмена. І ексголова МЗС, і його дружина стверджували, що Старицький скоїв самогубство.

Під час судового засідання 26 березня, захист Кожари повідомив, що його дружина Марина Козерод подала заяву про зізнання у вчиненні злочину, який є казусом, тобто не залежав від її волі. Адвокат зачитав частину заяви, де йшлося про те, що увечері того дня, між 21:00 та 22:00, Старицький нібито був у стані сп’яніння і тримав у руці пістолет. Кожара на той момент, за словами дружини, перебував на другому поверсі будинку. Сама ж Козерод «намагалась відібрати пістолет» у Старицького, внаслідок чого бізнесмен отримав смертельне поранення.