Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому командиру батальйону «Луганськ-1» Губанову

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому командиру батальйону «Луганськ-1» Губанову

Facebook / Національна поліція України

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України командиру батальйону «Луганськ-1» Сергію Губанову, який напередодні загинув на Луганщині.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

«Ми втратили легендарного командира батальйону «Луганськ-1». Сергій Губанов був одним з тих луганських міліціонерів, які весною 2014-го не зрадили присязі на вірність Україні. Він мріяв, щоб над Луганськом знову замайорів синьо-жовтий прапор. Настане день, і ця мрія обов’язково здійсниться. Вічна памʼять нашому герою!» — зазначив президент.

  • Напередодні стало відомо, що у Луганській області біля села Трьохізбенка загинув командир батальйону патрульної поліції спецпризначення «Луганськ-1» Сергій Губанов, ще троє військових отримали осколкові поранення. Пізніше в Нацполіціі повідомили, що Губанов і троє бійців підірвалися на міні.
  • Губанов воював на сході України з найперших днів. Він пережив полон у 2014 році і перебував у «розстрільному списку бойовиків». Губанов брав участь у боях за Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк. Командиром «Луганська-1» став у 2015 році. Був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького.