ПЦУ починає відновлювати служби за участі прихожан. Храми дезінфікуватимуть, а причастя даватимуть у руки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ПЦУ починає відновлювати служби за участі прихожан. Храми дезінфікуватимуть, а причастя даватимуть у руки

Сергій Моргунов / «Бабель»

Православна церква України з 22 травня почне поступово відновлювати служби в храмах за участю прихожан, але в тих регіонах, де покращується епідемічна ситуація. Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Проведення служб відповідно до рішення уряду дозволяється за участі не більше однієї людини на 10 кв. м площі храму.

У ПЦУ радять поміряти температуру, перед тим як піти до церкви, а до храму заходити виключно в масках. Якщо маски з собою немає, то парафія повинна її запропонувати. Також при вході до храму мають обов’язково бути розміщені дезінфекційні засоби.

ПЦУ наголошують на необхідності регулярно дезінфікувати храми та поверхні, хоча підкреслюють, що «для вшанування ікон достатньо поклону».

У випадку якщо храм заповнений відповідно до норм карантину, інші прихожани можуть брати участь у службі на території храму з дотриманням соціальної дистанції. Для цього священники мають попередньо позначити місця для вірян. Також у ПЦУ радять за можливості транслювати службу на вулиці.

Причастя буде, як і раніше з початку карантину, даватимуть кожному окремо в руки. Перед цим священник і прихожани повинні продезінфікувати руки.