Масове вбивство у Житомирській області: начальник поліції вимагав хабар у стрільця незадовго до злочину

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Орендар ставка в селі Новоселиця, який застрелив 7 ветеранів АТО, фігурував у затриманні начальника райвідділу поліції області незадовго до стрілянини.

Як повідомляє видання Житомир.інфо, начальник райвідділу вимагав у чоловіка щомісячні хабарі в 10 тисяч гривень за «невтручання в діяльність з розведення риби».

У поліції заявили, що затримання не повʼязано з масовим вбивством. Правоохоронці не розглядають версію, що вбиті ветерани могли приїхати до стрільця на «розборки» через затримання начальника райвідділу.

«Компанія [ветеранів] приїхала на рибалку в ніч з 20 на 21 травня, тобто раніше, ніж відбулося затримання начальника райвідділу поліції. Вони перебували неподалік від того місця, де це відбувалося... Теоретично вони могли спостерігати за подіями, і дійсно, ці дві події [затримання та вбивство] повʼязує те, що і там, і там була одна і та ж особа — орендар ставка. Але говорити про те, що вони приїхали заради того, щоб з ним розбиратися, не можна», — сказала речниця поліції області Алла Ващенко.

За її словами, конфлікт між чоловіком і ветеранами АТО виник, коли вони сиділи разом за столом і розпивали спиртне. Причини конфлікту зараз встановлюються.

Прокуратура області тим часом повідомила, що серед загиблих були волонтери.