Справа Шеремета: прокурори не зʼявились на засідання щодо арешту Кузьменко. Її готові були взяти на поруки

Автори:
Ангеліна Шеремет, Оксана Коваленко
Дата:
Справа Шеремета: прокурори не зʼявились на засідання щодо арешту Кузьменко. Її готові були взяти на поруки

Орловський Євген / УНІАН

22 травня мало відбутися засідання за ініціативою адвоката Юлії Кузьменко Тараса Безпалого щодо перегляду запобіжного заходу з тримання під вартою на видачу на поруки. Про це «Бабелю» повідомив адвокат Безпалий.

Прокурори не зʼявилися на засідання, а Юлію Кузьменко не доставили в суд. Проте на засіданні були присутні колишні та чинні депутати. Зокрема, ексдепутат партії «Народний фронт» Ігор Лапін і депутат фракції «Європейська солідарність» Марія Іонова готові взяти Кузьменко на поруки.

Судове засідання перенесли на середу, 27 травня. Термін чинного запобіжного заходу підозрюваної чинний до 30 травня.

Безпалий повідомив, що адвокатів викликали на процесуальні дії. На його думку, буде повідомлення про завершення досудового розслідування.

Напередодні стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозри. Андрій Антоненко тепер є не організатором убивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко також є виконавцем, а Яна Дугар — пособником.

У провадженні тепер зазначається, що Кузьменко заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на спусковий пристрій: раніше в підозрі говорилося, що вона і закладала вибухівку, і натискала на спусковий пристрій.