Двічі полонений українець Григорій Сінченко втік із застінків бойовиків «ДНР»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Двічі полонений Григорій Сінченко, якого терористи знову незаконно затримали у жовтні, втік із застінків підвалу так званої «ДНР», де його піддавали тортурам. Про це повідомила його мати Тетяна Гулевська, пише Укрінформ.

«По місцевому телеканалу новину про втечу крутять у зведеннях «МВД». Тим, хто вкаже, де він переховується, обіцяють нагороду. Представники спецслужб були дома у моєї мами. Погрожували їй, мені, сину, казали, якщо знайдуть, не випустять живим», — розповіла Гулевська.

Бойовики по телебаченню демонструють фото Сінченка, на обличчі якого видно сліди опіків від тортур.

  • 25-річного Григорія Сінченка заарештували в окупованому Донецьку 2 грудня 2016 року. Його звинувачували у партизанській діяльності, незаконному зберіганні зброї, підривах вишки мобільного оператора «Фенікс». У грудні 2017 року Сінченко разом з 74 бранцями, яких тоді обміняли, повернувся в Україну.
  • У «ДНР» за партизанську діяльність Сінченка, який має третю групу інвалідності, піддавали пекельним тортурам. За словами його матері, Григорія катували електрострумом, підвішували до стелі за викручені руки, душили, били так, що розірвалася легеня.
  • Григорій вирішив помститися бойовикам. Мати намагалася відмовити сина від планів помсти.
  • У жовтні 2019 року Сінченка знову затримали «спецслужби ДНР».