Масове вбивство у Житомирській області: серед загиблих були бійці Нацгвардії. Відомство назвало їхні прізвища

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Масове вбивство у Житомирській області: серед загиблих були бійці Нацгвардії. Відомство назвало їхні прізвища

Facebook / Патрульна поліція Житомирської області

Серед загиблих під час стрілянини у Житомирській області виявилися військовослужбовці Національної гвардії.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Загиблими є військовослужбовець за контрактом бригади швидкого реагування старший сержант Вульчин, а також 2 військовослужбовці за контрактом — молодший сержант Мамиченко та старший солдат Москалець. Військовослужбовці були у відпустці, яка була їм надана після тривалого перебування на ротації в районі проведення ООС.

Що сталося?

Уночі 22 травня в селі Новоселиця, біля приватних ставків чоловік застрелив з мисливської рушниці сім чоловіків. Убитими виявилися учасники операції Обʼєднаних сил. За даними обласної прокуратури, конфлікт між чоловіком і ветеранами АТО виник, коли вони сиділи разом за столом і розпивали спиртне. Стрільця затримано, правоохоронці встановлюють причини конфлікту.

При цьому місцеве видання Житомир.інфо повідомило, що орендар ставка в Новоселиці, який влаштував стрілянину, фігурував у затриманні начальника райвідділу поліції області незадовго до стрілянини. Начальник райвідділу вимагав у чоловіка щомісячні хабарі в 10 тисяч гривень за «невтручання в діяльність з розведення риби».

У поліції заявили, що затримання не повʼязано з масовим вбивством. Правоохоронці не розглядають версію, що вбиті ветерани могли приїхати до стрільця на «розборки» через затримання начальника райвідділу.