У Львівській області послаблення карантину відклали до 29 травня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Львівській області послаблення карантину відклали до 29 травня

Мусієнко Владислав / УНІАН

У Львівській області вирішили з 22 травня не послаблювати карантин, бо динаміка захворюваності на коронавірус протягом останніх тижнів цьому поки не сприяє.

Карантин в області вирішили продовжити до 29 травня, тому всі карантинні обмеження, які були до 22 травня, продовжать діяти.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

За попередню добу в області коронавірус підтвердили у 65 людей, ще 53 людини госпіталізували з підозрою на COVID-19. Також в області за тиждень зросла з 12 до 30 осіб кількість пацієнтів, які перебувають в реанімації. При цьому завантаженість ліжок у лікарнях для коронавірусних пацієнтів становить 14%.

Із 22 травня до 22 червня в Україні запровадили адаптивний карантин. Відтепер рішення про послаблення або посилення карантину буде ухвалюватися в кожному регіоні окремо.

Для цього уряд прописав критерії, за якими рекомендують послаблювати обмеження в регіонах:

  • інцидентність: середня кількість випадків коронавірусу за останні 7 днів на 100 тисяч осіб населення має становити менше ніж 12 осіб;
  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоровʼя для госпіталізації хворих на коронавірус — менше 50%;
  • кількість ПЛР-тестів і тестів для імуноферментного аналізу має бути більше ніж 12 на 100 тисяч населення протягом 7 днів.

Міністерство охорони здоровʼя оприлюднило дані про 11 регіонів та місто Київ, які поки не готові до другого етапу послаблення карантину. Львівської області у переліку нема.

Станом на 22 травня на Львівщині зафіксували 1 240 випадків коронавірусу.