Суд відмовився послабити запобіжний захід ексголові фіскальної служби Насірову

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд відмовився послабити запобіжний захід ексголові фіскальної служби Насірову

Гонтар Володимир / УНІАН

Вищий антикорупційний суд відмовився змінити запобіжний захід колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Адвокати Насірова просили змінити йому запобіжний захід із застави на особисте зобов’язання. Суд, заслухавши доводи сторін, відмовив у задоволенні клопотання.

Справа Насірова

Насірова звинувачують у зловживанні владою і службовим становищем, що завдало державі 2 млрд грн збитків. Слідство вважає, що на посаді керівника ДФС він ухвалював рішення в інтересах позафракційного колишнього депутата-втікача Олександра Онищенка, проти якого розслідують провадження за підозрою в махінаціях з газом.

  • У листопаді минулого року Насірову зачитали обвинувальний акт. Прокурори САП читали коротку версію обвинувального акту — 4 сторінки замість 774, зазначивши, що на це пішло 10 хвилин. На вимогу Насірова з грудня 2017 року прокурори читали повну версію обвинувального акту, який нараховує 774 сторінки. Після зміни законодавства представник обвинувачення має зачитати лише короткий виклад обвинувального акту.